Chocolade-ijs met stukjes chocola

Simone Recepten Laat een reactie achter

Naast chocola heb ik nog een grote liefde namelijk ijs! Dus dit chocolade-ijs met extra stukjes chocola beschouw ik als de ultieme combinatie. Dit ijs kun je zowel met je ijsmachine maken als in ijsvormpjes of bakjes. In plaats van dadels kun je ook een andere keuze voor het zoetmiddel maken. Proef in dat geval eerst even of je ijsmengsel zoet genoeg is voordat je het in de vriezer plaatst.

Ingrediënten

500 ml kokosmelk
12 dadels
Cacaopoeder naar smaak
Stukjes chocolade naar keuze

Bereidingswijze

Week de dadels een paar uur voor zodat ze lekker zacht worden. Maal ze dan in een keukenmachine tot dadelpasta. Voeg hier de kokosmelk en het cacaopoeder aan toe en laat het mengsel even goed draaien. Voeg als laatste de stukjes chocola toe en roer deze voorzichtig door het mengsel. Zorg dat het mengsel goed koud is en doe het dan in de ijsmachine. Wanneer je geen ijsmachine tot je beschikking hebt kun je het ook in ijsvormpjes of een schaaltje in de vriezer stoppen. Je hebt dan wel iets meer geduld nodig zeker 4 uur wachten tot het hard genoeg is.

chocoladeijs

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *