Bosbessenijs

Simone Recepten Laat een reactie achter

Mijn kinderen zijn echt dol op bosbessen dus als ik ze een groot plezier wil doen maak ik dit bosbessenijs. Het is in principe sorbetijs maar door de toevoeging van kokosmelk krijg je toch een beetje het romige van schepijs. Het bestaat vooral uit bosbessen waardoor de smaak heerlijk explosief is. Het smaakt zoals ik vind dat fruit-ijs hoort te smaken, geen vage herkenbare bosbessensmaak maar de echte pure smaak. Wil je andere fruitsmaakjes proberen? Wat denk je van mango-ijs of avocado-citroen ijs?

Ingrediënten

250 gram bosbessen (bevroren)
Scheut kokosmelk (50-100 ml)

Bereidingswijze

Stop de bosbessen samen met een flinke scheut kokosmelk in de keukenmachine. Laat de machine draaien tot het de gewenste structuur heeft. Waarschijnlijk moet je af en toe de machine uitzetten om de boel naar beneden te schrapen. Wil je mooie bolletjes maken kun je het ijs nog even laten opstijven in de vriezer anders gewoon lekker smullen.

bosbessenijs bosbessenijs

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *