Food Blog Swap: Afghaans ijs met kardemom (zuivelvrij)

Simone Food blog swap, Recepten 2 Reacties

Vorige maand had ik me opgegeven om mee te doen met de food blog swap. Ik mocht iets uitkiezen van Duizend en 1 dag. Nadat ik even had rondgekeken besloot ik voor het Afghaanse ijs te gaan omdat dat me heel bijzonder leek. Helaas moest het maken ervan even wachten. Doordat ik was gevallen had ik mijn pols gebroken en hierdoor besloot ik even een break te nemen van recepten maken en bloggen. Even extra rust zodat mijn herstel sneller zou gaan! inmiddels is het gips ervan en heb ik het ijs gemaakt :) Wel heb ik het compleet verandert zodat het een zuivelvrij ijsje is geworden. Het originele recept vind je hier. Zoals je daar kunt lezen heeft kardemom een uitgesproken smaak die je wel lekker moet vinden om dit ijs te waarderen.

Ingrediënten

500 ml vette kokosmelk
2-3 el ahornsiroop
2 tl kardemom
Gehakte pistachenootjes voor de garnering
Optioneel: paar druppels rozenwater

Bereidingswijze

Meng de kokosmelk met de ahornsiroop en kardemom en eventueel rozenwater. Je kunt hierna het mengsel eventueel zeven omdat kardemom een wat gerapste kokos achtige structuur heeft. Laat het mengsel goed koud worden en giet het dan in je ijsmachine. Wanneer het ijs klaar kun je het serveren met wat gehakte pistachenootjes erover. Geniet ervan!1 2 3

bekijk ook

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *