Geen grapje, maar een lekker hapje

Simone Recepten Laat een reactie achter

Mijn kinderen vinden het erg leuk om zo af en toe nieuwe dingen te proeven. Dit is niet altijd zo geweest trouwens. Maar door het te blijven aanbieden worden ze uiteindelijk toch nieuwsgierig en gaan ze proeven. Ik heb wel eens ergens gehoord dat het een stuk of tien keer proeven duurt voordat je sommige producten gaat waarderen.

Alleen de jongste wilde vanaf dat hij begon met eten eigenlijk alles proeven en vond ook het meeste lekker. Misschien kwam dat omdat ik bij hem vanaf het begin veel meer verschillende smaken aanbood. Geen idee of dat de truuk was ;) Het is ieder geval fijn als je veel kan variëren in wat er op tafel komt.

Sinds kort schotel ik ze af en toe asperges voor. Die vind ik zelf namelijk erg lekker. Vooral geroosterd uit de oven. Deze keer een recept voor een bijzonder lekker hartig hapje met asperges. Wat denk je zouden veel kids dit lusten?

Ingrediënten

Bladerdeeg (kant en klaar glutenvrij bladerdeeg is te koop van conzensa)
Aspergetips
Geitenkaas
Honing
Pistachenootjes
Knoflook uit de koelkast
Olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 180 graden. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar om te ontdooien. Snijd de kontjes van de aspergetips af en leg per plakje bladerdeeg 5 aspergetips neer. Besprenkel met wat olijfolie en doe er wat van het knoflookprutje op. Hak de pistachenootjes klein en strooi deze over de aspergetips. Bewaar wat gehakte pistachenootjes om voor het serveren bovenop te strooien. Leg er hierna plakjes geitenkaas bovenop. Daarna nog wat honing en het is tijd om het bladerdeeg dicht te vouwen. Plaats voor 15 min. in de voorverwarmde oven. Strooi voor het serveren de rest van de pistachenootjes erover en eventueel nog wat extra honing.

Eet smakelijk!

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *