Zelf tartare saus maken

Simone Basisrecept, Recepten 2 Reacties

Als je mijn site vaker hebt bezocht weet je inmiddels al wel dat ik dol ben op dingen zelf maken. Zoals deze tartare saus bijvoorbeeld. Wanneer je namelijk tartare saus kant en klaar koopt zitten er meestal ingrediënten in die je er liever niet in wil hebben. Denk hierbij aan suiker, verdikkingsmiddelen, gemodificeerd zetmeel of conserveringsmiddelen. Ik ben zelf van menig dat als ik die kan vermijden dat ik daar best wat voor over heb.

Nu lukt het niet altijd om het zelf te maken, maar deze tartare saus is best makkelijk dus zeker het proberen waard. Zelf vind ik tartare saus erg lekker bij witte vis zoals kabeljauw of scholfilet. Waar zou jij hem bij maken?

Ingrediënten

100 ml mayonaise
1/2 ui
2 el in stukjes gesneden augurk
1 el kappertjes
snufje dragon (vers of gedroogd)
snufje peterselie (vers of gedroogd)
peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Snijd de ui in fijne stukjes en meng deze met de augurk en kappertjes door de mayonaise. Voeg de kruiden er aan toe en proef of de saus genoeg op smaak is. Eventueel voeg je nog wat peper en zout naar smaak toe. Je kunt de saus niet te lang bewaren, maar als je met meerdere personen bent zal deze waarschijnlijk binnen 1 maaltijd al op zijn! Je likt je vingers er namelijk bij af ;)tartaarsaus

bekijk ook

Comments 2

  1. Pingback: Avocado saus (zuivelvrij) | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij

  2. Pingback: Fish & chips met tartaarsaus | Knoeien met Inge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *