Food Blog Swap: Tomaten uit de oven

Simone Basisrecept, Food blog swap, Recepten Laat een reactie achter

Tijd voor weer een nieuwe food blog swap! Deze keer mocht ik snuffelen op de site lekker happen. Ik was op zoek naar een groente gerecht en toen zag ik een recept voor tomaten uit de oven. Heel simpel, maar zo ontzettend lekker. Vandaar dat ik die uitkoos zodat ik hem met jullie kon delen! Het originele recept vind je op de site lekker happen onder groentegerecht. In plaats van trostomaten heb ik roma tomaten gebruikt die vind ik zelf nog net iets lekkerder.

Ingrediënten

8 romatomaten
1 el verse tijm
4 teentjes knoflook waarvan 2 uitgeperst
olijfolie
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de tomaten en leg ze met de platte kant naar boven in een schaal. Bestrooi met peper, zout, tijm en knoflook. Leg de overige 2 teentjes erbij. Besprenkel de tomaten met olijfolie. Plaats in de voorverwarmde oven voor ongeveer een half uur. Het verschilt per oven hoe lang het duurt voor ze lekker zacht en vol smaak zijn, dus tussendoor even in de gaten houden.1

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *