Food Blog Swap: pasta al ragù

Simone Food blog swap, Recepten Laat een reactie achter

Het is weer tijd voor de food blog swap. Ik ben een beetje aan de late kant deze keer doordat de verjaardag van mijn oudste zoon veel tijd opslokte. Deze maand mocht ik rondneuzen op de site van Slowfoody. Wat was ik blij verrast dat er ook best wat slowcooker recepten op staan! Als drukke  moeder ben ik namelijk dol op de slowcooker. Je zorgt er dan begin van de dag voor dat alle ingrediënten in de slowcooker gaan en wanneer het tijd is om te eten ben je zo klaar. Mijn oog viel al snel op deze pasta, omdat de kinderen er dol op zijn en ze zo wel wat extra groenten binnen krijgen die niet vaak op het menu staan. Ik heb niet zo heel veel aan het originele recept (dat je hier vind) verandert behalve een paar ingrediënten (zoals de suiker) weggelaten. Je kan dit gerecht ook zonder slowcooker maken, maar juist het langzame pruttelen zorgt ervoor dat de smaken heerlijk intens word.

Ingrediënten (voor 4 grote eters)

kokosolie om in te bakken
300 gram rundergehakt
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
2 wortels, in kleine blokjes
1 prei, in halve ringetjes
1 rode paprika, in kleine blokjes
1 fles passata
1 blikje (400 gram) tomatenblokjes
1 tl tijm
2 el balsamicoazijn
300 gram glutenvrije pasta (of andere pasta naar keuze)

Bereidingswijze

Verwarm een eetlepel kokosolie in een koekenpan en fruit hierin het sjalotje en de knoflook. Doe het gehakt erbij en bak dit tot het gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Doe de passata, tomatenblokjes, tijm en alle groente in de pan van je slowcooker. Voeg hier het gehaktmengsel aan toe en meng alles goed. Zet de slowcooker 4 uur op high of 6 uur op low. Voeg in het laatste half uur de balsamicoazijn toe.
Kook vlak voor je wil eten de pasta beetgaar en serveer direct met een flinke schep van de ragù.2

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *