Het is alweer tijd voor de Food Blog Swap! Deze maand mocht ik rondneuzen bij Foodie Marjan. Daar was ik best wel een beetje heel erg blij mee :) Ze heeft namelijk veel lekkere recepten waar ik maar weinig aan hoef te veranderen om ze hier thuis te serveren! Deze keer heb ik gekozen voor scones omdat ik nog een boel blauwe bessen in de koelkast had. Zelf heb ik alleen de scones zelf gemaakt, maar in het originele recept lees je ook hoe je makkelijk zelf jam maakt! Het originele recept vind je hier.
Ingrediënten voor 12 kleine scones
200 gram Amandelmeel
100 gram kokosolie (of roomboter)
2 eieren
2 tl vanillepoeder
2 tl wijnsteen bakpoeder
100 gram blauwe bessen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de kokosolie en meng deze met de eieren. Laat de kokosolie wel heel even afkoelen voordat je de eieren erbij doet, dat verkleint de kans op het stollen van de eieren. Klop dit met een mixer tot een schuimig geheel. Voeg dan de overige ingrediënten toe, behalve de blauwe bessen. Je wilt namelijk niet dat deze kapot gaan. Als alles goed gemengd is roer je voorzichtig de blauwe bessen erdoor. Maak bolletjes van het deeg en verdeel deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Afhankelijk van je oven bak je ze nu in 15-25 min. gaar. Ik had trouwens redelijk kleine scones gemaakt, maak je wat grotere dan zullen ze iets langer in de oven moeten.