Food Blog Swap: bolognesesaus

Simone Food blog swap, Recepten 2 Reacties

Een beetje aan de late kant doordat de kinderen nog vakantie hadden. Hopelijk ben ik vanaf nu weer helemaal terug in de werk modus en zullen jullie weer regelmatig een berichtje van mij online zien :)

Voor de Food Blog Swap van deze maand mocht ik neuzen bij Duizend en 1 dag. Een site vol met lekkere recepten, maar ik vond het deze keer wel lastig om iets te kiezen. Doordat ik zelf geen gluten of zuivel eet pasten de meeste recepten niet bij mijn eetpatroon helaas. Tot ik deze zelfgemaakte bolognesesaus tegenkwam. Het oorspronkelijke bericht vind je hier.

Onderstaande hoeveelheid was genoeg voor 2 dagen eten met 5 personen. In het oorspronkelijke recept word rode wijn toegevoegd, maar die heb ik eruit gelaten.

Ingrediënten

125 gram spekjes
300 gram rundergehakt
2 wortels
4 tenen knoflook
1 grote ui
2 blikken tomatenstukjes van 400 gram
1 klein blikje tomatenpuree
1 el Italiaanse tuinkruiden
1 blaadje laurier
peper en zout

Bereidingswijze

Doe de spekjes in een braadpan en laat ze op zacht vuur bakken. Snipper intussen de ui en doe die bij het spek in de pan. Laat zachtjes een minuut of 7 meebakken. Snijd de wortel in kleine stukjes en pers de knoflook uit. Doe ze bij de ui en het spek in de pan. Bak het gehakt mee terwijl je in de pan roert zodat het gehakt uit elkaar valt. Doe de tomatenpuree erbij en roer goed door. Voeg dan de inhoud van de blikken tomaat toe. Doe de kruiden erbij en bestrooi met peper en zout. Laat de saus dan op laag vuur zonder deksel lekker een uur of 2 pruttelen.1 2 3

bekijk ook

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *