Appel Rozijnen Kruimeltoetje

Simone Recepten Laat een reactie achter

Als dessert voor het kerstmenu heb ik gekozen voor dit kruimeltoetje oftewel crumble. Hij is makkelijk om te maken en zo ontzettend lekker. Je kan er voor kiezen om hem van te voren te maken en koud te eten of je bereid hem voor tot aan de oventijd en zet hem in de oven op het moment dat je aan tafel gaat voor het hoofdgerecht. Warm is hij het lekkerst. Het recept is voor 4 bakjes crumble, maar je kunt er natuurlijk ook 1 grote van maken. Zelf vind ik allemaal een eigen bakje meer bij kerst horen doordat je dan een mooi gepresenteerd dessert hebt.

Ingrediënten voor 4 personen

4 appels
60 gram palm shortening (of roomboter)
60 gram amandelmeel
60 gram kastanjemeel
30 gram palmsuiker
40 gram rozijnen
2 el kaneel
Snufje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appel en sneed in stukjes. Meng hier de rozijnen en kaneel doorheen. Verdeel dit over de 4 bakjes. Voor de crumble laag meng je eerst de droge ingrediënten door elkaar. Smelt de palm shortening of roomboter voorzichtig zodat het vloeibaar word maar niet te heet. Meng de palm shortening voorzichtig door de droge ingrediënten totdat een kruimelig deeg vormt en geen deegbal. Verdeel het deeg daarna over de bakjes en zet ze voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Extra luxe word het met een bolletje (zuivelvrij) vanille-ijs.appel-rozijnen-crumble-1 appel-rozijnen-crumble-2 appel-rozijnen-crumble-3

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *