Eendenborstfilet met bloemkoolpuree en asperges

Simone Recepten Laat een reactie achter

Wanneer je aan kerst denkt dan denken de meeste mensen aan kalkoen of kip, zelf vind ik eendenborst ook een typisch kerstgerecht hoewel ik dit ook op andere dagen van het jaar erg kan waarderen. Om het gerecht niet te zwaar te maken, we willen immers nog ruimte overhouden voor het dessert, heb ik gekozen voor een puree van bloemkool. Zo heb je gelijk een extra portie groente binnen.

Ingrediënten voor 4 personen

2 eendenborstfilets
2 bloemkolen
Potje pesto
Scheutje olijfolie
Optioneel: pecorino of edelgistvlokken
500 gram asperges of aspergetips
250 gram cherrytomaatjes
Keltisch zeezout
Pistachenootjes voor de decoratie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de asperges en tomaatjes op. Besprenkel met milde olijfolie en wat Keltisch zeezout. Grill ze in de oven voor 15 minuten. Stoom ondertussen de bloemkool gaar. Doe de bloemkool samen met de pesto en kaas of edelgistvlokken in een keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot een mooie puree gevormd is, voeg dan iets olijfolie toe zodat het geheel iets smeuïger word.Snij het vel van de eendenborstfilets iets in en bak ze op hoog vuur aan beide kanten bruin. Zet het vuur laag en braad de eendenborstfilets met de deksel op de pan ongeveer 6-7 minuten totdat hij rosé is. Maak nu de borden op en dan lekker genieten.1 2 3

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *