Broccolisoep

Simone Recepten Laat een reactie achter

Broccolisoep is een perfect voorgerecht tijdens kerst. Maar ook op elke andere dag van het jaar is hij heerlijk. Deze soep kun je makkelijk de dag van te voren maken. Zo kunnen de smaken goed intrekken en heb je het op de dag dat je het eet wat makkelijker. Ideaal dus op de dagen dat je pas laat uit je werk komt of met de kids van zwemles. Je kunt de soep met water of bouillon maken net wat je zelf lekker vind. Als je bouillon gebruikt zou ik gaan voor eigengemaakte bottenbouillon zo geef je de soep nog wat extra gezonde stoffen voor je darmen mee.

Ingrediënten voor 4 personen

1 el kokosolie (of roomboter)
3 stronken broccoli
3-4 teentjes knoflook
2 uien
Zout en peper naar smaak
500 ml bouillon of water

Optioneel

Olijfolie
Amandelroom of kookroom
Pecorino (schapenkaas)

Bereidingswijze

Snijd de broccoli inclusief stronken in kleine stukjes. Verhit de kokosolie (of roomboter) in de soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de broccoli toe en laat deze kort meebakken. Blus het geheel daarna af met de bouillon (of water) en laat de broccolisoep nu een tijdje pruttelen. Wanneer de broccoli goed gaar is kun je de soep met een staafmixer pureren. Maak hierna op smaak met zout en peper. De olijfolie, room en kaas kun je apart bij de soep serveren. Zo kan iedereen zelf bepalen welke toevoeging ze lekker vinden.1 2 3

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *