Salade met kip en plat brood

Simone Recepten Laat een reactie achter

Gisteren plaatste ik een recept voor een plat broodje. Vandaag wat inspiratie om er een complete maaltijd van te maken. Ik ben echt dol op salades in elke vorm. Diegene die me op Instagram volgen zullen dat al wel gemerkt hebben. Bijna dagelijks komt er wel een salade voorbij. Elke dag een salade is dat dan niet saai? Niet als je lekker veel afwisselt met ingrediënten. Om het naast lekker ook vullend genoeg te maken voeg ik er vaak voldoende vet aan toe in de vorm van olijfolie, avocado-olie of een halve avocado. Daarnaast een eiwitbron zoals kip of vis. Als laatste kies ik vaak voor wat zoete aardappel, pompoen of een broodje zoals bij deze salade.

Ingrediënten per salade

1 plat brood
100 gram kipfilet in stukjes
1 ui
Kokosolie om in te bakken
Handje sla
Aantal schijfjes komkommer
Kiemen
Dressing naar keuze

Bereidingswijze

Verhit een pan en smelt er wat kokosolie in. Bak de kipfilet samen met de ui totdat de kip gaar is. Maak nu je bord op. Verdeel wat sla en komkommer op je bord. Leg hier de kip en ui bovenop gevolgd door de kiemen. Giet de dressing naar keuze over de salade. Als laatste leg je het plat brood erbij
kipsalade

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *