Vegan en glutenvrij bananenbrood

Simone Proefhelden, Recepten 3 Reacties

Deze keer wederom een recept waar de jongste heel graag bij helpt. Tenminste met het gedeelte waarin je alles in de keukenmachine mag gooien ;) O en natuurlijk wanneer hij helemaal klaar is met het opeten ervan :D Ondertussen is hij al heel handig geworden met het openmaken van een bananenschil, erg leuk om te zien hoe snel dat gaat.

Dit recept voor bananenbrood (eigenlijk is het toch meer een cake of niet?) is alleen gezoet met banaan en doordat het 4 bananen bevat kan ik je vertellen dat het echt zoet genoeg smaakt. De bananen zorgen er bij dit recept namelijk ook voor dat ik geen eieren hoef te gebruiken. Zo is het recept naast gluten- en zuivelvrij ook nog eens eivrij. Ideaal voor iedereen die veganistisch eet!

Ingrediënten

4 bananen
80 gram bakbananenmeel
70 gram chufameel
125 ml palm shortening
2 tl kaneel
1 tl baking soda
1 tl appelazijn
snufje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de palm shortening langzaam en zet even apart. Meng in een keukenmachine de bananen tot mousse. Voeg daarna de overige ingrediënten toe aan de keukenmachine en mix alles goed door elkaar. Bekleed een bakblik met bakpapier en giet hier het beslag in. Strijk de bovenkant zo glad mogelijk. Plaats in de voorverwarmde oven en laat in ongeveer 40 min. (of tot een prikker er schoon uitkomt) gaar worden. Let erop dat elke oven anders is. Laat de cake/ het brood goed afkoelen en versier eventueel naar wens. Op de foto heb ik er een laagje bananen-frosting en plakjes banaan op gedaan.

bananenbrood-1 bananenbrood-2

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Comments 3

  1. Pingback: Vegan en glutenvrij bananenbrood - ChufaFactory

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *