Hazelnoten chocolade taart

Simone Recepten 2 Reacties

Bij deze het recept voor de derde taart. Deze heeft alles wat mijn zoon wenste namelijk chocolade en caramel. Als experiment wilde ik deze zonder ei maken. Daarnaast is hij natuurlijk glutenvrij en zuivelvrij zoals alle recepten op mijn site. Het experiment was erg goed gelukt. Gelatinepoeder in combinatie met warm water werkt echt erg goed om een ei te vervangen! Wel vind ik het belangrijk om gelatine van grasgevoerde koeien te gebruiken. Zo gebruik ik het liefste één van deze (klik op de foto om naar het product te gaan- niet gesponsord):

great-lakes-gelatinepoeder-454g

Great Lakes gelatinepoeder

vital_proteins

Vital Proteins gelatinepoeder

Benodigdheden

Ingrediënten bodem:
150 gram hazelnoten (+ wat extra voor het versieren)
150 gram blanke amandelen
1 el gelatinepoeder
3 el warm water
1 el ahornsiroop
1 tl vanillepoeder
2 el kokosolie (gesmolten)
Ingrediënten caramellaag:
150 gram dadels (nacht geweekt in water)
+/- 150 ml kokosmelk
1 el kokosolie (gesmolten)
1 tl vanillepoeder
1 tl zout
Ingrediënten chocoladelaag:
80 gram pure chocolade
2 el ahornsiroop (alleen als je hele pure chocolade gebruikt)
50 ml kokosmelk

Bereidingswijze

Bodem: Rooster de noten voor de bodem voor 20 minuten in een oven van 100 graden. Laat ze hierna afkoelen voor je ze verder verwerkt. Verwarm de oven nu op 150 graden. Pak een keukenmachine erbij en plaats hier de noten in, behalve degene die je gaat gebruiken om te versieren. Laat de machine draaien tot een notenmeel gevormd is. Meng ondertussen de gelatinepoeder met het warme water. Goed roeren zodat er geen klontjes vormen. Voeg dit samen met de overige ingrediënten toe aan het notenmeel. Vorm een deegbal en verdeel deze over een taartbodem. Bak de bodem in 20 minuten gaar. Zelf bakte ik de eerste 10 minuten blind (dit wil zeggen met een bakpapier erover met daarop keramische bonen) en de laatste 10 haalde ik dit eraf zodat de korst mooi bruin kon kleuren. Laat de bodem nu goed afkoelen.

Caramellaag: Gooi het water van de dadels weg. Plaats hierna de dadels in de keukenmachine (kan gewoon in dezelfde keukenmachine kleine restjes van de bodem kunnen geen kwaad) en laat deze draaien tot de dadels klein zijn. Voeg de kokosolie, vanillepoeder en zout toe. Laat de machine nu draaien terwijl je langzaam de kokosmelk toevoegt. Wanneer je de caramel romig genoeg vind is hij klaar. Het kan dus zijn dat je niet alle kokosmelk hoeft te gebruiken. Verdeel de caramellaag over de bodem wanneer deze voldoende is afgekoeld.

Chocoladelaag: Smelt de chocolade au bain marie. Roer de ahornsiroop en kokosmelk erdoorheen. Laat iets afkoelen en giet daarna over de caramellaag. Laat nog iets verder afkoelen en versier dan met de hazelnoten die je achter had gehouden.

4
2
13
Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Comments 2

  1. Pingback: 10x gezonde tussendoortjes - Eet het beter

  2. Pingback: Glutenvrije mini taartjes met chocolade | Eef Kookt Zo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *