Basis recept: gezouten amandelen

Simone Basis, Basisrecept, Recepten Laat een reactie achter

Mijn oudste zoon vind rauwe noten helemaal niks die heeft liever gezouten en gebrande noten. Doordat degene die je in de winkel koopt vaak in arachideolie gefrituurd worden maak ik ze liever zelf. Dat is heel simpel met een oven. Daarnaast vind ik het ook lekkerder doordat ze niet zo vettig aanvoelen.

Benodigdheden

Amandelen of andere noten naar wens
Keltisch zeezout of Himalaya zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 65 graden. Plaats de noten op een bakplaat of in een ovenschaal. Bestrooi met een beetje zout. Rooster de noten ongeveer 20 minuten. Laat de noten nu goed afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte pot.
13

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *