Aardbeientaart

Simone Recepten Laat een reactie achter

2

Open appeltaart (klik op de foto om naar het recept te gaan)

Gisteren liet ik al een vulling met room en appel zien vandaag een hele andere vulling. Voor deze vulling heb ik bevroren aardbeien gebruikt op deze manier kun je zelfs wanneer de aardbeien niet in het seizoen zijn een keer genieten van de smaak. Mijn dochter is bijvoorbeeld in februari jarig maar wil vaak wel een aardbeientaart op haar verjaardag. Ik leg haar wel uit dat aardbeien in de zomer groeien. Dit kan ze ook mooi zien in onze eigen tuin. Maar voor een speciale dag maken we heus wel eens een uitzondering :)

Benodigdheden

1x taartbodem
450 gram aardbeien
50 gram kokosolie
50 ml kokosmelk (kan zijn dat je niet alles nodig hebt)
Overige benodigdheden:
Pan
Staafmixer

Bereidingswijze

3

Aardbeienkwarktaart (klik op de foto om naar het recept te gaan)

Verwarm de aardbeien samen met de kokosolie in de pan op een laag vuurtje. Wanneer de aardbeien lekker zacht zijn kun je met een staafmixer er een glad geheel van maken. Voeg nu de kokosmelk scheutje voor scheutje toe. Het geheel moet niet te vloeibaar worden, maar zal straks in de koelkast nog wat opstijven. Deze vulling word trouwens niet heel hard, het blijft een soort room. Wil je liever een stevige inhoud kun je misschien nog wat gelatinepoeder toevoegen of ga voor de zuivelvrije aardbeien kwarktaart.

31

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *