Receptenruil: Köfte gehaktballetjes

Simone Recepten, Receptenruil Laat een reactie achter

receptenruilVandaag een makkelijk maar lekker recept van Foodquotes. Ik doe deze maand namelijk weer mee met de recepten ruil. Hierbij kies je een recept van een toegewezen website en iemand anders kiest iets van jouw website. Vorige maand had ik dit gemaakt:

snickers

Paleo snickers
(klik op de foto voor het recept)

Deze keer mocht ik dus iets uitkiezen op de site van Foodquotes. Foodquotes is de site van mijn naamgenoot Simone. Ze is voedingsdeskundige, schrijft voor veel verschillende sites en werkt daarnaast ook nog bij Foodie. Haar site staat vol met allerlei heerlijks dus het was nog lastig uitkiezen. Doordat we een weekendje camping deden viel mijn oog op de Köfte-aubergine spiezen van de BBQ. Hierin stond een link naar het recept voor köfte (Köfte zijn Turkse gehaktballen/hamburgers) Die wilde ik wel eens proeven! We vinden het hier in huis namelijk altijd leuk om diverse kruiden toe te voegen aan de maaltijden. Deze combinatie hadden we zelf nog nooit geprobeerd, maar gaan we zeker vaker maken!
Het originele recept vind je hier.

Ingrediënten

500 gram gehakt
1 ui
Handvol verse peterselie
1 el kekik of tijm
1 tl knoflook poeder
1 tl paprika poeder
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Snipper de ui fijn. (originele recept staat raspen dit kan natuurlijk ook) Hak de peterselie fijn. Meng daarna alle kruiden in een schaal en kneed hier het gehakt doorheen. Dek de schaal af en laat in de koelkast alle smaakjes goed intrekken. Vorm hierna balletjes van het gehakt en grill ze op de bbq (of bak ze in de pan)

1 4 5

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Wie deden er nog meer mee?

Brndstf
Eat Clean (Emmy maakte een recept van mijn site!)
Fit en Puur (ik dus :))
Foodquotes
Kiwi enzo
Oer-lekker eten
Peachy Paleo
Proeven met Liefde
Young voedingsadvies

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *