Basisrecept: kokosroomijs

Simone Basis, Recepten Laat een reactie achter

Bij deze een eenvoudig recept om zelf zuivelvrij roomijs te maken. Dit ijs word het lekkerste wanneer je het in een ijsmachine maakt, maar je kunt het eventueel ook zonder maken. Hoe je dat precies doet zal ik volgende keer uitleggen. Vanuit het basisrecept kun je vele kanten op door verschillende ingrediënten toe te voegen. Bij het ijs op de foto heb ik 1 tl vanillepoeder en 2 el kokosrasp toegevoegd. Dit geeft een extra tropisch tintje aan het ijs.

Ingrediënten

3 eidooiers (kun je ook weglaten het ijs word dan alleen net iets minder smeuïg vind ik zelf)
1/2 liter kokosmelk (geen lightvariant en let op de toevoegingen)
2 el zoet naar keuze (honing/ahorn/palmsuiker)
Snufje zeezout

Bereidingswijze

Verwarm de kokosmelk in een pannetje op het vuur. Voeg het zoet en zout toe en roer alles goed door elkaar. Klop de eidooiers los in een schaaltje. Voeg een aantal eetlepels van de warme kokosmelk toe aan het eimengsel zodat dit wat op temperatuur kan komen. Giet het eimengsel nu in de pan terwijl je goed blijft roeren. Je zult merken dat het geheel nu dikker zal worden. Let er wel op dat niet gaat koken. Wanneer je het mengsel dik genoeg vind haal je de pan van het vuur en laat het afkoelen. Eerst op de aanrecht daarna in de koelkast. Eventueel kun je het mengsel nog zeven als je bang bent dat er klontjes inzitten. Wanneer het mengsel goed is afgekoeld kun je het in je ijsmachine gieten. Laat deze draaien tot een mooi roomijs gevormd is. Meestal duurt dit ongeveer 20 minuten.
camera-023 camera-033

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *