Water drinken

Simone Tips Laat een reactie achter

Het is volgens mij bij iedereen wel bekent dat je op een dag genoeg water moet drinken. Je lichaam bestaat voor een groot deel uit water en doordat je elke dag een deel kwijtraakt zul je dit ook weer moeten aanvullen. Voor je spijsvertering is het beter wanneer je dit niet tijdens het eten doet. Een gezonde maag heeft een pH-waarde tussen de 1 en 2. Deze hoge zuurtegraad is vooral handig om eiwitten goed te verteren. Wanneer er voedsel in je maag komt word het vermengd met het maagzuur en zo verder afgebroken. Als je eten voldoende verteerd is heeft de maag een pH-waarde van 5,5 waarna je maag zich opent en het voedsel doorsluist naar de dunne darm. Wanneer je echter veel drinkt tijdens het eten zorgt dit ervoor dat je maag de pH-waarde van 5,5 te vroeg bereikt. Je maag opent zich te vroeg en het voedsel gaat onverteerd naar de dunne darm. Die kan daardoor de voedingsstoffen niet goed opnemen. Je kunt nog zo gezond eten als je lichaam de voedingsstoffen niet kan opnemen, merk je weinig verschil. Je spoelt als het ware de goede stofjes door het toilet!

Dit voorkom je door ongeveer 20 minuten voor je gaat eten te stoppen met drinken en na het eten een uur tot anderhalf uur te wachten met drinken. Bij het eten kun je wel een klein glaasje drinken maar dan elke keer een klein slokje ipv een heel glas in 1 keer. Zo ver dus de theorie klinkt heel logisch toch? Maar hoe gaat dat nu in de praktijk? Algemeen is eten en drinken aan elkaar gekoppeld, kijk maar rond in een willekeurige kantine. Meeste mensen spoelen hun eten als het ware weg met grote bekers drinken.

Wanneer je wakker word kun je het best beginnen met 1 of 2 flinke glazen water. Je vult hiermee het water wat je gedurende de nacht hebt verloren aan en daarnaast zorg je dat je darmvlokken weer actief worden om aan de slag te gaan. Je ontbijt dan wanneer je voldoende honger hebt. Na je ontbijt wacht je ongeveer een uur en zorgt dan dat je weer 1 of 2 glazen water drinkt. Zo ga je alle maaltijden af en als laatste in de avond eindig je weer met water. Uitgaande dat je elke keer 2 glazen water drinkt en 3 maaltijden eet kom je hiermee al op 8 glazen water. Voor mij geeft dit rust, want met deze manier vergeet ik het drinken van water niet meer.

Vergeet je juist elke keer op tijd te drinken en heb je dorst tijdens het eten? Neem dan alsjeblieft wel een glas water, want helemaal niet drinken is nog belastender voor je spijsvertering.

Eet je trouwens veel groenten dan kan het best zijn dat je veel minder water nodig hebt dan het bekende uitrekensommetje van 0,03 liter water per kilo gewicht.

Ons favoriete smaakje water:

Citroen met verse munt!

Morgen komt er een overzicht online met heel veel verschillende smaakjes die jullie kunnen uitproberen :)

water

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *