Meloen Kefir ijs

Simone Recepten Laat een reactie achter

Vandaag even een makkelijk recept. Deze ijsjes heb ik op de camping gemaakt. We hadden daar een kleine vriezer waar echt net het zoku apparaat in paste op deze manier kon ik zelfs op de camping zelf ijsjes maken! Heb je nu geen waterkefir in huis en kun je het ook nergens kopen, dan kun je dit ook veranderen door bijvoorbeeld kokoswater of gewoon water. Het smaakje zal dan alleen iets anders zijn. Laat voor dit recept de waterkefir even zijn ergste bubbels kwijtraken door de hoeveelheid die je nodig hebt van te voren uit de fles te halen. Anders heb je kans dat het mengsel door de druk uit je ijsvorm bubbelt :)

Ingrediënten (voor een heleboel ijsjes)

1 honingmeloen
+/- 100 ml Waterkefir

Bereidingswijze

Snij de meloen door de helft, verwijder de pitjes en lepel hem leeg in een schaal. Pureer nu de meloen met een staafmixer tot er geen grote stukken meer inzitten. Voeg de kefir toe en meng dit nog even goed door elkaar. Vul nu je ijsvormpjes en plaats deze voor minstens 4 uur in de vriezer. Of vul je zoku machine en wacht een paar minuutjes tot de ijsjes klaar zijn. Enjoy!

meloen kefir ijs

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *