Pompoen-Sinaasappel ontbijtje

Simone Recepten 2 Reacties

Na 3 weken heerlijk vakantie vieren waarin het erg stil was hier op de site, ga ik deze week weer fris en fruitig van start met nieuwe inspiratie! Tijdens deze vakantie hebben we het ontbijt van de kinderen verandert van rijstwafels met pindakaas naar volop variatie met soms zelfs groenten erin verstopt. Deze week staat hierdoor in het teken van het ontbijt.

Ontbijt is bij ons simpelweg de eerste maaltijd, of dat nu om 6 uur in de ochtend is of pas om 11 uur. Nu het vakantie is probeer ik de kinderen ook hierin mee te nemen: eet alleen wanneer je honger hebt. Binnenkort ben ik van plan om hier wat uitgebreider over te vertellen, maar nu eerst naar het recept van vandaag:

Dit recept is geïnspireerd door de heerlijk zuivelvrije cheesecake van SEM. Deze staat op de nieuwe kaart en als je de kans ziet om hem eens te gaan proeven moet je dat zeker doen, een hele grote aanrader!! Het recept zelf is snel klaar, maar vergt wel wat voorbereiding. Zelf kies ik ervoor om de avond van te voren te zorgen dat de pompoen al klaar is zodat ik de volgende dag alleen nog maar alles hoef te mengen.

Ingrediënten

1 flespompoen
3 sinaasappels
100-150 ml kokosmelk (liefst aroy-D die is heerlijk romig)
Snufje zout

Bereidingswijze

Snij de flespompoen in stukken en stoom (of kook) deze gaar. Laat het goed afkoelen en bewaar in de koelkast tot je ze verder gebruikt. Stop de kokosmelk en sinaasappels ook in de koelkast zodat het ontbijtje na bereiding lekker fris is. Wanneer je er klaar voor bent om het ontbijt te bereiden pak je een grote schaal waar je eerst de pompoen met een staafmixer in pureert. Daarna kun je de sinaasappels schillen en in stukjes snijden. Voeg deze samen met het snufje zout aan de pompoenpuree toe en mix het verder met de staafmixer. Pas hierbij wel op voor rondvliegende spetters ;) Voeg scheutje voor scheutje de kokosmelk toe totdat het de gewenste dikte heeft. Wanneer je wat minder gebruikt heb je een soort mousse, gebruik je wat meer dan heeft het meer de uitstraling van vla. Beide varianten hebben we geprobeerd en allebei erg lekker :) Hieronder zie je ook een foto waarbij ik met kokosyoghurt en een aardbei er een soort vlaflip van heb gemaakt!

vlaflip
1

2

3

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Comments 2

  1. Lucette

    Gevonden! Op jouw Instagram acvount verwees je mij naar hier. Het ziet er heerlijk uit. Wel zou ik graag willen weten voor hoeveel personen dit ongeveer is. Zou ik voor 1 persoon ca 200 gram pompoen en 1 sinaasappel kunnen gebruiken? Alvast bedankt!

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *