Kaneelijs (zuivelvrij)

Simone Recepten Laat een reactie achter

Dit ijs word lekker romig door de kokosmelk. Het is dan wel de bedoeling dat je kokosmelk gebruikt met een hoog vetpercentage. Zelf vind ik de kokosmelk van aroy-D erg fijn om te gebruiken. Dit ijsje maken we meestal op de camping omdat je hier geen speciale apparatuur voor nodig hebt. Je kunt het als ijslolly’s maken of in een bakje waar je het later uitlepelt. Zonder ijsmachine word het wel aan de harde kant dus even iets laten ontdooien voordat je gaat eten is aan te raden.

Ingrediënten:

500 ml kokosmelk
2 el zoetmiddel naar keuze bv. Ahornsiroop of palmsuiker
1 el kaneel
Snufje vanillepoeder
Snufje zout

Bereidingswijze:

Meng in een kom de kaneel, vanillepoeder, zout en zoetmiddel met een klein scheutje van de kokosmelk totdat het een egaal papje is geworden. Voeg hier al roerend de rest van de kokosmelk bij. Giet het hierna in ijsvormpjes of bakjes en plaats deze voor een nacht in de vriezer. Als je een ijsmachine tot je beschikking hebt kun je het mengsel hier ook in gieten en dan de machine laten draaien tot er lekker romig ijs is gevormd.
kaneelijs 1

kaneelijs 2

kaneelijs 3

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *