Cassavedeeg gevuld met gehakt

Simone Recepten 3 Reacties

Gisteren deelde ik al tips om het maken van cassavedeeg nog makkelijker te maken. Heb je dit gemist lees de blog dan hier. Zoals je daar al las kun je het deeg voor heel veel verschillende gerechten gebruiken. Vandaag deel ik een recept voor cassavedeeg gevuld met gehakt. Grappig detail: dit weekend was ik op zoek naar recepten voor in de blog van gisteren en op predominantlypaleo.com vond ik ineens een soort gelijk recept! Daar noemde ze het empanadas en bakte ze ze na de oven nog even in de pan om een mooi bruin kleurtje te krijgen. Interesse in dat recept? Je vind het hier. Voor de kinderen had ik een variant gemaakt die iets minder gekruid was en ook zonder uitjes. Op deze manier had ik de meeste kans dat ze het lekker zouden vinden. Nou dat heb ik geweten ze smulden er werkelijk van! Mama deze moet je echt vaker maken hoor!

Ingrediënten voor 15 stuks

500 gram schoongemaakte cassave
2-3 el Kokosolie, Avocado-olie, Olijfolie of ghee + wat extra om in te bakken
Eventueel een beetje tapiocameel
300 gram rundergehakt
1/2 rode ui
2 teentjes knoflook
Kruiden naar keuze
Ik gebruikte: peterselie, komijn, kurkuma, paprikapoeder en zout

Bereidingswijze

Maak eerst het cassavedeeg. Kook de cassave gaar en laat deze afkoelen. Stop de cassave samen met de olie naar keuze en een deel van de kruiden in de keukenmachine. Laat deze draaien tot een grote deegbal ontstaat. Strooi wat tapiocameel op een snijplaat en leg hier de deegbal op. Maak je handen vet en kneed het deeg nog wat verder door om te voelen of er geen harde stukjes meer inzitten. Laat het deeg nu even rusten terwijl je de vulling klaarmaakt. Verwarm de oven vast op 180 graden. En bekleed een bakplaat met wat bakpapier.
Verhit een pan en smelt hier wat vet in. Voeg de gehakt toe en bak deze totdat hij gaar is. Kruid hem naar smaak, denk hierbij dat het flink gekruid mag smaken doordat dit wat afzwakt in de oven. Snijd de ui fijn. Verdeel het deeg nu in 15 stukken en rol hier balletjes van. Elk balletje kun je nu plat maken, vullen met een beetje gehakt en een beetje uitjes en daarna dichtvouwen zodat een soort envelopje ontstaat. Leg deze dan op de met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal tot al het deeg op is. De rest van het gehakt kun je los opsnoepen. Plaats de bakplaat in de oven voor ongeveer 10 minuten of totdat ze beginnen te kleuren. Iets laten afkoelen en daarna lekker genieten!

3 4 5

bekijk ook

Comments 3

  1. Pingback: 26 Lekkere hapjes en snacks voor op een feestje, of bij de TV. | PINKPRESS.NL

  2. Pingback: 26 Lekkere hapjes en snacks voor op een feestje, of bij de TV. | Life After 35

  3. Pingback: Tips voor een goed cassavedeeg | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *