Tips voor een goed cassavedeeg

Simone Tips Laat een reactie achter

Lang geleden zag ik eens dit filmpje van predominantly Paleo. Hoewel het deeg er erg goed uitzag leek het me wel heel veel werk om te maken. Daar kwam verandering in toen Diana van Paleofamilie haar beste paleo pizzabodem ooit plaatste! Nieuwsgierig vroeg ik haar of het niet erg lastig was geweest om te maken. Gelukkig kon ze me ervan overtuigen dat het echt heel erg meeviel en durfde ik het aan om het te proberen. De eerste keer lukte het met best wat moeite om een goed deeg te krijgen. Daarna duurde het even voordat ik het weer aandurfde. Maar elke keer dat ik het deeg maakte werd ik er een beetje beter in en kwam er ook een steeds beter deeg uit. Bij deze duswat extra tips voor een goed deeg:

Tips om een goed deeg te krijgen

– Zelf ga ik voor extra makkelijk en daarom haal ik bij de toko cassave die al geschild is en daarna ingevroren. Zorg er anders voor dat je de cassave goed schilt en alle donkere plekken weghaalt en ze in gelijke stukken snijd.
– Stoom de cassave nu gaar in ongeveer 20-25 minuten (je kunt er dan makkelijk een vork in prikken).
– Laat de cassave hierna afkoelen totdat je hem met de hand kan vastpakken of zo lang je wil. (Vaak stoom ik de cassave in de ochtend en verwerk hem dan verder in de middag)
– Snijd de stukken cassave doormidden en verwijder het draderige gedeelte wat zich in het midden bevind.
– Plaats de stukken cassave nu in een keukenmachine met het vet naar keuze en de specerijen naar keuze
– Laat de machine lang genoeg draaien tot een mooie deegbal gevormd is.
– Strooi wat tapiocameel of kokosmeel op een snijplaat en plaats hier het deeg op
– Maak je handen een beetje vet of gebruik juist wat tapiocameel of kokosmeel zodat het deeg niet aan je handen blijft plakken.
– Kneed het deeg nu goed door om te voelen of er geen harde stukjes zijn achter gebleven.
– Nu is het deeg klaar voor verder gebruik!

Zoals je merkte schreef ik vet naar keuze en specerijen naar keuze, dit heb ik gedaan om aan te geven dat er best veel mogelijkheden zijn. Qua vet kun je bijvoorbeeld kiezen uit kokosolie, avocado-olie, olijfolie, ghee of roomboter. Ligt er ook een beetje aan hoe je het deeg verder gaat verwerken. Kokosolie en ghee kun je tot best heet verhitten zonder dat het gaat oxideren, met de overige vetten moet je wat rustiger aan doen.
Qua specerijen ligt het eraan wat je van plan bent om met het deeg te doen. Maak je iets hartigs dan voeg je bijvoorbeeld zout, knoflook, kerrie, peterselie etc. toe

Zoek je wat inspiratie om cassavedeeg te verwerken?

Hartig:
klik op de foto om naar het recept te gaan

beste-paleo-pizza

Paleo pizzabodem van Paleofamilie

pompoenbroodjes van Paleofamilie

Paleo pompoenbroodjes van Paleofamilie

Worstenbroodjes van Paleofamilie

Paleo worstenbroodjes van Paleofamilie

Paleo saucijzenbroodjes van Eetpaleo

Paleo saucijzenbroodjes van Eetpaleo

gevuld cassavedeeg

Cassavedeeg gevuld met gehakt

Zoetig:
klik op de foto om naar het recept te gaan

poptarts

Paleo poptarts van Predominantlypaleo

Paleo tompouce van Oerspronkelijk

Paleo tompouce van Oerspronkelijk

Empanadas gevuld met pompoenpuree en erover salted caramel drizzle van Predominantlypaleo

Paleo empanadas gevuld met pompoenpuree en erover salted caramel drizzle van Predominantlypaleo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *