Gemarineerde kipspiesjes

Simone Recepten Laat een reactie achter

Afgelopen weken is het heerlijk weer geweest en hoog tijd om de barbecue weer te gebruiken. Zelf maak ik voor een barbecue vooral salades gevuld met allerlei lekkere dingen. Meestal word het vlees van de barbecue toch wat zwart aan de buitenkant en vraag je je af of het van binnen wel echt gaar is. Mijn man is wel heel erg dol op barbecuen en samen hebben we toch een aantal lekkere recepten bedacht waarvan ik er vandaag eentje deel. Bij dit recept vormt de kip door de zure marinade minder AGE’s zie ook mijn review van het anti-AGE dieet.

Ingrediënten

300 gram kipfilet
Rasp van 1 limoen
Sap van 3 limoenen (of 2 als ze heel sappig zijn)
3 teentjes knoflook (uitgeperst)
3 el olijfolie
3 takjes verse rozemarijn (in stukjes gehakt)

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in blokjes. Meng in een grote schaal alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Voeg de kip toe en zorg dat de marinade goed verdeeld word over de kip. Dek af en plaats minstens een uur, maar liever een hele nacht in de koelkast zodat alle smaken goed in de kip kunnen trekken. Maak de stokjes goed vochtig, zodat ze minder makkelijk zullen splijten of verbranden. Rijg hierna de kip op de stokjes. Eventueel kun je na het mengen de kip ook gelijk op de stokjes rijgen en daarna in de koelkast laten verder laten marineren.

kipspiesjes kipspiesjes2

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *