Witlofschotel

Simone Recepten Laat een reactie achter

Dit gerecht is door de witlof eigenlijk meer voor de winter toch wilde ik hem vast met je delen. Tegenwoordig zijn de meeste groenten het hele jaar door te verkrijgen in de supermarkt dat je bijna vergeet om met de seizoenen mee te eten. Wanneer je echter steeds meer biologisch gaat eten zul je waarschijnlijk automatisch ook meer volgens de seizoenen gaan eten want dit scheelt veel geld. In de biologische winkel zul je ook maar weinig wintergroenten in de zomer tegenkomen of andersom. Voor de zomermaanden zou je in plaats van de witlof ook voor snijbiet kunnen gaan. Wie weet er nog een andere groente die lekker zou smaken in plaats van de witlof?

Ingrediënten

250 gram gehakt
150 gram spekjes
2 uien
3 teentjes knoflook
2 grote zoete aardappelen
500 gram witlof
6 eieren
200 ml kokosmelk
Beetje kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de zoete aardappelen tot ze bijna gaar zijn. Verhit ondertussen een pan en smelt hier een beetje kokosolie in. Bak het gehakt en de spekjes tot ze gaar zijn. Snij de ui in stukjes en pers de knoflook uit. Voeg beide toe aan het gehaktmengsel. Pak een grote ovenschaal en giet hier het gehaktmengsel in. Snijd vervolgens de witlof in stukken en verdeel deze over het gehaktmengsel. De witlof hoef je dus niet voor te koken. Snijd vervolgens de zoete aardappel in plakjes en verdeel deze over de witloflaag. Als laatste meng je de kokosmelk met de eieren en schenk dit over het geheel heen. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak voor 30 minuten of tot de bovenkant mooi kleurt. Heerlijk met een frisse salade als bijgerecht. Eet smakelijk.

witlofschotel 1 witlofschotel 2

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *