Avocado-citroen taart met chocolade-kokosbodem

Simone Recepten 1 Reactie

Vorige week plaatste ik al het recept voor de bodem van deze taart. Doordat je de bodem voor meerdere taarten kunt gebruiken wilde ik deze apart plaatsen, zo kan ik daar elke keer weer naar terug verwijzen. Na het maken van de bodem moest er een lekkere bovenkant opkomen. Nu had ik nog een paar superrijpe avocado’s in huis en avocado-citroen mousse doet het altijd erg goed hier. Wel heb ik het recept iets aangepast zodat de mousse echt gesneden kon worden als taart. Even was het spannend of het zou lukken, maar zoals je ziet was het erg geslaagd! Bij deze dan het recept:

Ingrediënten

1 recept voor de taartbodem
2 avocado’s (ongeveer 250 gram avocado)
2 citroenen
Zoet naar keuze (denk aan: honing, ahornsiroop of palmsuiker)
50 ml kokosolie

Bereidingswijze

Maak de bodem volgens dit recept en plaats in de koelkast om uit te harden. Smelt daarna de kokosolie zodat deze klaar is voor gebruik. Rasp de schil van 1 citroen boven de keukenmachine. Pers vervolgens beide citroenen uit en giet het sap in de keukenmachine. Schil en ontpit de avocado’s en voeg deze bij de citroensap en rasp. Laat de machine draaien tot er een gladde mousse is gevormd. Voeg naar smaak wat zoet toe. Als laatst giet je de gesmolten kokosolie erbij en laat de keukenmachine nog even draaien tot deze geheel is opgenomen in de mousse. Haal dan de bodem uit de koelkast en giet de avocado-citroen mousse erop. Plaats weer in de koelkast om op te stijven. Haal vlak voor het serveren uit de koelkast en bestrooi met cacaopoeder.

1 2 3

bekijk ook

Comments 1

  1. Pingback: Guacamole | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *