Chocolade kokos taartbodem (no-bake)

Simone Recepten 2 Reacties

Op een snelle en simpele manier een heerlijke taartbodem maken voor diverse verschillende soort taarten? Tijdens een van mijn experimenten in de keuken gooide ik onderstaande ingrediënten bij elkaar en het was net magie :) Ik dook de keuken in om deze bounty bites te maken, maar ineens had ik zin om een taart te maken aangezien er nog maar weinig taartrecepten op mijn site staan. Eigenlijk dacht ik aan een bodem om af te bakken, maar nadat ik hem uit de koelkast haalde zag het geheel er al zo lekker uit en qua ingrediënten hoefde het niet echt verwarmd te worden, dus besloot ik hem gewoon op deze manier te proberen. Dit was een hele goede keuze geweest! Komende weken volgen wat recepten om de taartbodem om te toveren tot een complete taart! Hebben jullie nog even geduld?

Ingrediënten

50 gram chufameel*
50 gram kokosrasp
25 gram cacao
50 gram kokosolie (extra vierge)
1-2 tl yaconsiroop (kun je vervangen voor zoet naar keuze)

Bereidingswijze

Smelt de kokosolie au bain-marie. Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Giet in een taartvorm en laat het geheel uitharden. Nu is de bodem klaar om verder te versieren!

*de chufameel kun je eventueel vervangen door een notenmeel of zadenmeel naar keuze (denk aan amandelmeel, zonnebloempittenmeel) maar dan zal je even moeten proeven of het geheel zoet genoeg is. Chufameel is qua smaak namelijk al redelijk zoet. 

1 2

bekijk ook

Comments 2

  1. Pingback: Oreotaart 2.0 | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij

  2. Pingback: Chocolade kokos taartbodem (no-bake) - ChufaFactory

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *