Sinaasappelbites met chocola

Simone Recepten Laat een reactie achter

Dinsdag beschreef ik al de sinaasappelbites met kokosrasp. Door de kokosrasp in en om het balletje krijgt de snack een goeie bite en kauw je er even op. Vandaag een wat romigere inhoud maar wel met een lekker laagje knapperige chocolade erom. Zelf vond ik het moeilijk om te kiezen welke variant nu het lekkerst was vandaar dat ik ze beide voor jullie heb uitgeschreven. Nu ben ik benieuwd naar welke variant jullie voorkeur uitgaat!

Ingrediënten

2 sinaasappels
5 el kokosboter
5 el kokosolie
Snufje vanillepoeder
1 reep pure chocolade (hoe puurder hoe minder suiker)

Bereidingswijze

Rasp de schil van 1 sinaasappel en haal daarna de schil van beide af. Doe de vanillepoeder, sinaasappelrasp en de 2 gepelde sinaasappels in de keukenmachine. Smelt op een laag vuur de eetlepels kokosolie en kokosboter samen in 1 pan en giet het dan in de keukenmachine. Laat de machine draaien tot een glad mengsel is gevormd. Laat het in de koelkast iets opstijven en maak er dan vormpjes naar wens van. Plaats ze voor een uur in de vriezer om goed uit te harden. Smelt na dit uur de chocolade voorzichtig au-bain Marie. Haal de sinaasappelbites uit de vriezer en leg ze op een bakpapier en giet over elke bite een beetje chocola. Doordat de Bites goed koud zijn zal de chocola snel weer hard worden. Laat de chocolade in de koelkast verder uitharden en bewaar de Bites ook in de koelkast.

sinaasappelbites met chocola

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *