Sinaasappelbites met kokos

Simone Recepten Laat een reactie achter

Een lekkere vullende snack die niet gelijk je bloedsuiker omhoog gooit kun je maken door bijvoorbeeld flink wat vet toe te voegen. Bij onderstaande snack zorgt de kokosolie ervoor dat de fructose uit de sinaasappel minder snel word opgenomen en daardoor word je bloedsuikerspiegel niet te hoog. Zelf heb ik 2 verschillende variaties van deze snack gemaakt en doordat beide erg lekker waren zal ik ze ook beide delen. Vandaag sinaasappelbites met kokosrasp, vrijdag een wat romigere variant sinaasappelbites met chocola!

Ingrediënten

2 sinaasappels
1 cup kokosrasp + extra voor de buitenkant
1 cup kokosolie
Snufje Vanillepoeder

Bereidingswijze

Rasp de schil van 1 sinaasappel. Schil hierna beide sinaasappels en probeer hierbij zoveel mogelijk wit weg te krijgen. Stop de sinaasappels samen met de sinaasappelrasp en kokosrasp in een keukenmachine. Laat deze lang genoeg draaien tot het mengsel geen grote stukken meer bevat. Smelt ondertussen de kokosolie en voeg deze dan toe aan het mengsel. Laat het in de koelkast weer wat opstijven tot je er goed balletjes van kan draaien. Rol deze balletjes daarna door de kokosrasp zodat ze wat minder plakkerig worden. Bewaar ze in de koelkast, maar niet te lang.

sinaasappelbites met kokos 1 sinaasappelbites met kokos 2

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *