Chocolade-chufaballetjes

Simone Recepten 1 Reactie

Misschien denk je bij de titel wat is dat nou weer chufa? Daarom even een korte uitleg! Chufa’s zijn een soort knolletjes en worden ook wel aardamandelen of tijgernoot genoemd. Ze bestaan al heel lang en komen oorspronkelijk uit Afrika. De smaak is best zoet en een beetje nootachtig. De gepelde variant kun je zo eten en van het meel kun je van allerlei lekkers bakken. Je kunt het vergeleken met amandelmeel alleen is het iets droger. Hierdoor is het fijn om iets meer vocht of vet toe te voegen wanneer je het gebruikt. Hieronder stond mijn eerste experiment met het meel. Binnenkort ga ik gauw weer een nieuwe voorraad bestellen bij ChufaFactory zodat ik verder kan experimenteren!

Ingrediënten voor 25 kleine balletjes

Droog

50 gram chufameel
20 gram cacao
25 gram kokosrasp
Snufje kaneel

Nat

50 gram kokosolie
2 tl yaconsiroop

Bereidingswijze

Smelt de kokosolie au bain Marie. Meng ondertussen de droge ingrediënten goed door elkaar. Voeg de kokosolie en de yaconsiroop toe en meng alles goed door elkaar. Laat het mengsel iets opstijven en rol er daarna balletjes van. Eventueel kun je ze door kokosrasp rollen of er kaneel over strooien zodat ze wat minder gaan plakken. Bewaar in de koelkast wanneer je ze niet gelijk opeet.

chufaballetjes 1 chufaballetjes 2

bekijk ook

Comments 1

  1. Pingback: Chocolade-chufaballetjes - ChufaFactory

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *