Mango-Avocado Mousse

Simone Recepten Laat een reactie achter

Ik ben dol op avocado en kan dit elke dag eigenlijk wel eten. De kinderen hebben er erg aan moeten wennen. Als baby vonden ze de smaak prima, maar als peuter wilden ze het ineens niet meer eten. We zijn het toen gaan verwerken in smoothie’s, ijs en allerlei soorten toetjes zodat ze wel de voedingsstoffen ervan binnen kregen. Ondertussen smullen ze ook van guacamole en soms zelfs van een geplakte avocado met olijfolie en zout! Dat voorleven is zo gek nog niet. Ik zeg niet dat het bij iedereen werkt, maar hier in huis ieder geval wel. Doordat we zelf echt genieten van voedzaam eten willen ze steeds vaker ook proeven en langzaam maar zeker vinden ze steeds meer lekker.

Ingrediënten

1 mango
1 avocado
Ongeveer 50 ml kokosmelk

Bereidingswijze

Schil de mango en verwijder de pit. Snij de mango in stukken en doe ze in de keukenmachine. Snij de avocado door de helft en lepel het vruchtvlees eruit en stop dit bij de mango in de keukenmachine. Laat de machine draaien tot het een gladde puree is. Voeg beetje bij beetje de kokosmelk toe zodat het geheel nog iets romiger word, maar niet te dun. Verdeel over schaaltjes en laat in de koelkast goed koud worden. Handig om bijvoorbeeld in de middag al klaar te maken voor na het avondeten als toetje!

mango avocado mousse 1 mango avocado mousse 2

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *