Paasbrood gevuld met spijs

Simone Recepten Laat een reactie achter

Wat vliegt de tijd toch: dit weekend is het alweer Pasen! Gaan jullie nog wat speciaals doen? Wij gaan onderstaand paasbrood maken en hebben bij Puur Mieke speciale paaseitjes besteld zonder allergenen erin. Zo kunnen de kinderen lekker meedoen met paaseitjes zoeken zonder buikpijn de dag erna. Heb je geen eitjes kunnen vinden, maar wil je ze toch op tafel dit weekend? Je kunt ze ook zelf maken met dit recept. Speciale mallen zijn bijvoorbeeld bij de xenos te koop.

Droge ingrediënten:

300 gram amandelmeel
1 el baking soda
1 el kaneel
Snufje zout

Natte ingrediënten:

4 el gesmolten palm shortening (kan vervangen worden door kokosolie, ghee of roomboter)
1 el vanille extract
5 eieren
1 el honing ( of zoetmiddel naar keuze)

Toevoegingen:

1 rol spijs van 250 gram (marsepein)
50 gram gedroogde bio abrikozen (in stukjes)
50 gram gedroogde dadels zonder pit (in stukjes)
50 gram rozijnen
50 gram walnoten (in stukjes gehakt)
Amandelschaafsel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier zodat deze alvast klaarstaat. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Meng daarna de natte ingrediënten in een andere kom. Voeg de natte ingrediënten al roerend toe aan de droge ingrediënten. Meng totdat alles goed door elkaar door elkaar is. Voeg als laatste de abrikozen, dadels, rozijnen en walnoten toe en roer deze voorzichtig door het beslag. Verdeel ongeveer de helft van het beslag over het cakeblik. Leg hier de rol spijs in en verdeel de rest van het beslag daar weer over. Bestrooi met amandelschaafsel en zet het cakeblik in het midden van de oven. Bak het brood voor 50-55 min. Het brood is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Hou de tijd dus goed in de gaten per oven kan dit heel verschillend zijn. Let ook op het amandelschaafsel dit kan snel te donker worden. Zelf vouw ik het bakpapier lichtjes dicht zodat dit niet gebeurt. Wanneer het brood gaar is laat het dan nog even 5 min. afkoelen in de vorm en verwijder hem hierna uit de vorm om volledig af te koelen. Snijd voorzichtig in pakjes en eet smakelijk!

paasbrood 1

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *