Chocolade cakejes

Simone Recepten Laat een reactie achter

Enige tijd geleden deelde ik het basisrecept voor deze cakejes, vandaag een superchocoladevariant. Op de een of andere manier kunnen we hier in huis nooit genoeg krijgen van chocolade dus deze chocoladecake met stukjes chocola erin zijn op voor je het weet!

Ingrediënten (voor 20 cakejes)

droog:
90 gram kokosmeel
90 gram tapiocameel
8 el palmsuiker
3 el cacao
2 tl baking soda
snufje zout

nat:
8 el palm shortening (kun je vervangen door roomboter, ghee of kokosolie)
250 ml kokosmelk
8 eieren
2 tl vanille extract
1 tl citroensap

extra:
150 gram fijngehakte pure chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.Zet een bakblik met cakevormpjes klaar. Meng in een grote kom alle droge ingrediënten door elkaar. Smelt de palm shortening en voeg hier de overige natte ingrediënten aan toe. Mix even goed door elkaar zodat de eieren ook los geklopt zijn. Voeg nu de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer het geheel tot alles goed vermengt is. Roer op het allerlaatst de stukjes fijngehakte chocolade toe. Schep de cakevormpjes voor 2/3 vol ze zullen iets rijzen maar niet heel veel. Stop de cakejes in de voorverwarmde oven en bak in ze 25 min. gaar of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

chocolade cakejes 11 chocolade cakejes 22

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *