Gebakken bakbananen

Simone Recepten Laat een reactie achter

Vorige week besloot ik weer eens de zoete variant van gebakken bakbananen te bakken nadat ik een flinke lading bakbananen bij de toko had gehaald. Nadat ik het blogbericht ook via Facebook gedeeld had keek ik nog eens rond op mijn site en kwam ik erachter dat ik de ‘gewone’ variant nog steeds niet gedeeld heb! Hoog tijd om dat wel te doen. Degene die bekend zijn met Paleo eten zullen hoogwaarschijnlijk al bekend zijn met deze manier van bakbananen eten. Maar voor iedereen die het nog niet kent word het hoog tijd!! Door gebruik te maken van bakbananen die nog behoorlijk groen zijn bevatten ze nog veel zetmeel en is deze nog niet omgezet in suikers. De smaak is dan niet zoet maar neigt bijna naar gebakken aardappels alleen dan veel voedzamer! Zo kun je deze bakbananen heel goed een onderdeel van je maaltijd maken en voeg je hiermee wat koolhydraten toe die je suikerspiegel met rust laten.

Ingrediënten

1/2 tot 1 bakbanaan per persoon
Kokosolie om in te bakken
Zout naar smaak

Bereidingswijze

Schil de bakbananen. Doordat ze nog niet goed rijp zijn zal dit wat lastiger gaan, meestal schil ik ze gewoon met een aardappelschilmesje. Snij ze hierna in plakjes. Verwarm wat kokosolie in een pan en bak hierin de bakbanaan aan beide kanten goed gaar. Bestrooi met zout en eet smakelijk!

gebakken bakbanaan 1 gebakken bakbanaan 2

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *