Bloemkoolsushi

Simone Recepten Laat een reactie achter

Van de week vertelde ik al dat ik bloemkoolsushi voor het eerst gegeten heb bij realfood restaurant Andersom. We waren vrij om het recept te delen dus bij deze vertel ik hoe ik het zelf thuis heb nagemaakt. Om eerlijk te zijn vond ik het lekkerder dan sushi met rijst. Het heeft bij mij heel lang geduurd voordat ik rijst een beetje lekker begon te vinden en sinds we steeds meer richting Paleo zijn gaan eten ben ik blij dat ik de bloemkoolvariant heb ontdekt. Hier lees je het basisrecept voor bloemkoolrijst. De tip die de eigenaresse van Andersom meegaf was om wat extra kokosolie toe te voegen.

Ingrediënten

1 schaal klaargemaakte bloemkoolrijst
1-2 el extra kokosolie (ligt aan de hoeveelheid bloemkoolrijst)
Pak norivellen
1 komkommer
1 avocado
1 pak gerookte zalm
Optioneel:
Tamari
Wasabi

Bereidingswijze

Verdeel de extra kokosolie door de rijst als deze nog warm is. Roer het even door elkaar en zet in de koelkast om af te koelen. Snijd ondertussen de komkommer, avocado en zalm in reepjes. Wanneer de bloemkoolrijst voldoende is afgekoeld kun je gaan beginnen. Neem een norivel en leg deze op een rolmatje. Verdeel een beetje bloemkoolrijst op het norivel en leg hierop de vulling naar keuze. Rol nu voorzichtig het norivel op tot een mooie rol. Dit is gewoon een kwestie van veel oefenen tot je tevreden bent. Maak op deze manier net zoveel rollen als je wilt. Naast de genoemde vulling kun je natuurlijk nog vele andere ingrediënten gebruiken, net wat je zelf lekker vind. Wanneer alle rollen klaar zijn begin je met plakjes snijden. Zorg dat je een flink scherp mes hebt en snijd de sushi heel voorzichtig. Serveer eventueel met tamari en wasabi.

sushi 1 sushi 2 sushi 3

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *