Chocolate chip cakejes

Simone Recepten Laat een reactie achter

Zoals ik gister al vertelde word mijn dochter maandag 4 jaar. Ze wilde graag cakejes op haar verjaardagsfeestje dus zijn we alvast gaan experimenteren met verschillende smaakjes. Bepaald geen straf voor de kinderen om te mogen voorproeven! Alleen kokosmeel werd door kinderen die niet gewend zijn aan onze baksels vaak niet echt gewaardeerd. Daardoor ben ik gaan experimenteren met het toevoegen van tapiocameel. Ik kwam hierop nadat ik de wraps van paleofamilie had gemaakt, zij gebruikte ook kokosmeel in combinatie met tapiocameel. Vandaag deel ik het basis recept en de chocolate chip variant die we hiervan gemaakt hebben. Dat laatste klinkt misschien heel ingewikkeld, maar het betekent eigenlijk gewoon stukjes fijngehakte chocola toevoegen :)

Ingrediënten (voor 20 cakejes)

droog:
90 gram kokosmeel
90 gram tapiocameel
6-8 el palmsuiker
2 tl baking soda
snufje zout

nat:
8 el palm shortening (kun je vervangen door roomboter, ghee of kokosolie)
250 ml kokosmelk
8 eieren
2 tl vanille extract
1 tl citroensap

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.Zet een bakblik met cakevormpjes klaar. Meng in een grote kom alle droge ingrediënten door elkaar. Smelt de palm shortening en voeg hier de overige natte ingrediënten aan toe. Mix even goed door elkaar zodat de eieren ook los geklopt zijn. Voeg nu de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer het geheel tot alles goed vermengt is. Schep de cakevormpjes voor 2/3 vol ze zullen iets rijzen maar niet heel veel. Stop de cakejes in de voorverwarmde oven en bak in ze 25 min. gaar of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

Voor de chocolate chip variant:

Roer op het allerlaatst stukjes fijngehakte chocolade toe. Voor 20 stuks zou ik ongeveer 150 gram doen. Zelf hebben we Vivianne 92% gebruikt, maar je bent vrij om elke soort te gebruiken die je lekker vindt :)

chocolate chip 1 chocolate chip 2

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *