Hebben jullie ook van die gerechten die je elke week wel een keer eet? Dat hebben wij met pasta. Wat zo handig is bij pasta, je dit maken in allerlei vormen en smaken. Zo plaatste ik even terug al deze versie met spekjes en veel groente. Vandaag deze pasta met vooral veel verborgen groenten. Op zich zijn mijn kinderen niet moeilijk met groenten, gisteren nog vroegen de twee oudsten allebei om een extra schep spruitjes hoe bizar ;)
Toch kunnen ze af en toe het eten zo lekker uitpluizen om ineens te roepen dat ze iets niet lekker vinden. Vandaar deze pastasaus zit het er toch in ook al zien ze het niet.
Ingrediënten
3 wortels
1 rode paprika
700 ml gezeefde tomaten
Bakje Champignons
1 Courgette
Gehakt
Pasta naar wens
Basilicum
Eventueel pecorino (als je zuivel eet)
Bereidingswijze
Stoom de wortels en paprika gaar. Doe ze samen met de gezeefde tomaten in een pan en maak er een gladde saus van met een staafmixer. Kook de pasta volgens de verpakking. Snijd dan de champignons en de courgette in kleine stukjes en bak deze samen met het gehakt gaar. Voeg de saus toe. Verdeel over de borden en strooi als laatste de basilicum erover (en eventueel de pecorino) Eet smakelijk!