Zoals beloofd wat meer van onze dagelijkse maaltijden. Vorige keer vertelde ik al hoe makkelijk Chinese kool zich laat roerbakken. Vandaag weer een simpele maaltijd voor de dagen dat je snel aan tafel wilt. Je zou bij dit gerecht rijst, noodles of bijvoorbeeld een zoete aardappelsalade kunnen serveren wanneer je een grote eter bent. Zelf eten we er geen bijgerecht bij maar zorgen we voor een vullend dessert zoals groene bananenvla, chocolade bananenvla of avocado citroen ijs.
Ingrediënten
300 gram rundergehakt
1 Chinese kool
250 gram champignons
1 ui
2 teentjes knoflook
peper en zout
kokosolie om in te bakken
Bereidingswijze
Snijd de Chinese kool in reepjes en snipper de ui en knoflook fijn. Zet een wok of grote hapjespan op een halfhoog vuur. Smelt wat kokosolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is. Daarna zijn de champignons aan de beurt, roerbak deze mee tot ze gaar zijn. Voeg als laatst de Chinese kool toe en roerbak deze kort mee zodat ze iets slinken en ongeveer beetgaar worden.