Knoflook uit de koelkast

Simone Basisrecept, Recepten 2 Reacties

Laatst deelde ik al op Instagram dat ik een nieuw trucje in de keuken had geleerd. Het is eigenlijk heel simpel, maar je moet er maar net opkomen. Doordat ik erg van knoflook houd, maar het vaak vergeet toe te voegen droogt het bij mij meestal uit. Dankzij deze truc droogt het niet alleen niet uit, maar voeg ik ook makkelijker ergens knoflook aan toe! Tijdens het bereiden zorg je dat er genoeg olijfolie in het potje komt dat er een laagje overheen ligt. Bewaar je het vervolgens in de vriezer dan ligt er geen laagje olijfolie meer op, maar door de kou stolt de olijfolie als het ware. Hierdoor is het wel erg makkelijk om er een lepel uit te scheppen. Daarnaast kun je het op deze manier ook goed gebruiken om ergens op te smeren. Ik zie alleen maar voordelen ;)

Ingrediënten

2 bollen knoflook
Olijfolie naar keuze

Bereidingswijze

Pel alle knoflookteentjes. Stop ze in een pot en voeg een beetje olijfolie toe. Pureer met de staafmixer tot je een soort knoflookpuree hebt gekregen. Voeg hierna nog meer olijfolie toe zodat er een laagje op ligt. Zet het potje hierna in de vriezer en pak het elke keer als je knoflook wilt gebruiken erbij!1
2

bekijk ook

Comments 2

  1. Pingback: Food blog swap: Wortelsalade met feta | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *