Pasta met spekjes

Simone Recepten Laat een reactie achter

Zoals ik vorige week al vertelde wil ik meer gewone alledaagse recepten gaan delen. De basis is en blijft namelijk toch het belangrijkste. Lekker veel groentes eten op een dag zorgt voor voldoende vezels en vitamines. Daarnaast krijg je er een lekker vol gevoel van terwijl het aantal calorieën laag is. Deze pasta bijvoorbeeld bestaat uit meer groentes dan pasta en is toch echt een hit hier in huis. Wij raspen er meestal wel pecorino over, dit is een harde schapenkaas. Pecorino is 1 van de weinige kazen die we hier in huis wel kunnen verdragen. Het bevat geen koeienmelk en heel weinig lactose. Verder is een pasta een makkelijke manier om verschillende groentes te combineren tot 1 gerecht. Hoewel ik dit gerecht zonder de daadwerkelijke pasta ook heel erg lekker vind kan ik dat dan net weer niet aan de kinderen verkopen. Er moet wel iets bij wat geen groente is volgens hun. Dit gerecht is daardoor een mooie tussenweg. Voel je vrij om met verschillende groentes te experimenteren, zelf heb ik onze favorieten genoemd. De doperwtjes waren bijvoorbeeld nog over van de lunch. Zo’n restje gebruik ik dan graag weer bij de avondmaal.

Ingrediënten

Pasta naar keuze
2 stronken broccoli
250 gram champignons
125 gram spekjes
100 gram doperwtjes
1 courgette
1 grote ui
4 teentjes knoflook
Zout en peper
Basilicum
Olijfolie
Kokosolie om in te bakken

Optioneel:
250 ml amandelroom
Pecorino om erover te raspen
Olijven
Tomaatjes

Bereidingswijze

Snijd de broccoli in stukjes en stoom of kook deze bijna beetgaar. Verwijder daarna van het vuur. Snij ondertussen de champignons, courgette en ui in stukjes. Smelt een beetje kokosolie in de pan en bak hierin de spekjes samen met de ui, courgette en champignons. Pers de teentjes knoflook en voeg deze toe. Wanneer je amandelroom wil toevoegen kun je dat op dit moment doen anders kun je een scheutje water toevoegen. Voeg als laatste nog de broccoli en doperwtjes toe. Kook de pasta volgens de aanwijzigingen van de verpakking en schep alles bij elkaar in de grootste pan. Breng op smaak met wat zout en peper.

Vlak voor het serveren sprenkel je er wat olijfolie over en strooi er wat vers gesneden basilicumblaadjes overheen. Verder kun je nog wat olijven, tomaatjes of geraspte kaas toevoegen. Bon appetit!

pasta pasta met spekjes

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *