Tips 7

Simone Tips Laat een reactie achter

Een tijd geleden deelde ik al het recept voor mango-ijs en mango-room. Voor beide maakte ik gebruik van ingevroren mangostukjes. Nu kun je zelf heel goed een mango in stukjes snijden en daarna op een bordje invriezen, maar wie dat teveel werk vind kan het gewoon kopen. En dit geld voor nog veel meer producten. Vandaag deel ik daarom even mijn favoriete producten die ik ingevroren koop om tijd (en geld te besparen) Voor wie een beetje huiverig is dat er veel vitamines verloren zijn gegaan met invriezen kan ik hopelijk geruststellen. De groenten en fruit worden vlak na het oogsten op een snelle manier ingevroren. Tuurlijk is er sprake van vitamineverlies, maar dan alleen ten opzichte van vers geoogste producten. Wanneer je je groenten in de supermarkt koopt zijn er namelijk ook wel wat vitamines verloren gegaan en hoe langer je de groenten/fruit thuis bewaart hoe minder vitamines bewaard blijven. Als je net als ons altijd wel een voorraadje in huis wil hebben voor drukke dagen dat de boodschappen erbij in schieten kies dan voor diepvries producten.

Deze gebruik ik vaak in smoothie’s, toetjes of bijvoorbeeld dit ijs

Te koop bij AH 1,79 voor 250 gram

Avocado

Zoals ik hierboven al vertelde kun je deze gebruiken voor mango-ijs en mango-room.

Bij verschillende supermarkten te koop (bij AH 1,49 voor 250 gram)

image

  • Doperwtjes

Als we een snelle maaltijd op tafel willen zetten worden het vaak doperwtjes met worstjes. Vandaar dat we deze altijd wel in huis hebben.

Doperwten

  • Sperziebonen

Voor wie te druk is om lang in de keuken te staan zijn deze ook ideaal. De kopjes zijn er al af dus even gaar stomen en je kan aan tafel.

Sperziebonen

  • Bosbessen
  • Frambozen

Het hele jaar rond betaalbaar genieten van deze snoepjes van de natuur. Je kunt ze op diverse manieren gebruiken, ik zal binnenkort wat receptjes delen.

Te koop bij diverse supermarkten (bijvoorbeeld 1,82 voor 250 gram bij de plus)

Bosbessen Frambozen

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *