Chocolade kaneel truffels

Simone Recepten, Traktatie Laat een reactie achter

Ja vandaag is het dan zover: Mijn oudste zoon is 6 geworden!! Terwijl wij lekker feest vieren deel ik vandaag ook gelijk de traktatie die hij dit jaar gaat uitdelen. Meer traktatie ideeën zijn: de bananen smoothie’s van groep 1 en de ninja turtle appels van groep 2. Nu mijn zoon wat ouder is wilde hij zelf een beetje gaan bedenken wat we gingen trakteren. Eerst bedacht hij cakejes, daarna wilde hij wel mandarijnen en op het laatst bedachten we samen deze chocolade balletjes. Ondertussen staan er al meerdere variaties van chocoladeballetjes op de site kijk maar hier, hier en hier. Vandaag een versie die wat minder puur is zodat de kinderen die niet gewend zijn aan minder zoet het ook zullen lusten. Deze balletjes kun je behalve door de kaneel ook door de kokos of cacao rollen, net wat je lekker vind. Nou snel naar het recept dan kunnen jullie ook aan de slag.
Genoeg voor 30 balletjes

Ingrediënten

80 gram cacao
100 ml gesmolten palm shortening
75 gram palmsuiker
1 tl kaneel
Snufje vanillepoeder
Kaneel om de balletjes in te rollen

Bereidingswijze

Meng eerst de droge ingrediënten door elkaar. Voeg dan de palm shortening toe en roer goed door elkaar tot het een soort chocoladepasta word. Proef even of je de smaak zoet genoeg vind. Zet dan het mengsel in de koelkast zodat het wat kan opstijven. Rol daarna balletjes van het mengsel en rol ze gelijk door de kaneel zodat ze niet meer plakkerig zijn. Zelf vind ik het makkelijk om een tl te gebruiken zodat de balletjes ongeveer allemaal even groot zijn. Wanneer je alle balletjes klaar hebt laat ze dan in de koelkast verder opstijven en dan lekker smullen.
chocolade kaneel truffels chocolade kaneel truffels 2

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *