Mint truffels

Simone Recepten Laat een reactie achter

Onderstaand recept is echt zo’n recept waar je op 1 dag heel veel van kan maken en daarna nog lang kan genieten van iets lekkers in huis. Bewaar de mint truffels dan in de vriezer zodat ze lang goed blijven. Vind je ze te koud rechtstreeks uit de vriezer kun je ze even laten ontdooien op de aanrecht of langere tijd in de koelkast.

Benodigdheden voor de vulling:

• 1/2 cup cashewnoten die je minimaal 3 uur hebt geweekt
• 40 ml ahornsiroop of honing
• 1/2 cup kokosrasp
• 1/2 theelepel pepermunt extract

Bereidingswijze voor de vulling:

Mix de uitgelekte cashewnoten en het zoetmiddel naar keuze in de keukenmachine tot een egale massa. Voeg daarna de gemalen kokos en het pepermunt extract erbij. Schep nu het deeg uit de keukenmachine en laat het minimaal een half uurtje in de koelkast opstijven. Rol van het deeg, na het opstijven, kleine ronde balletjes en laat ze een uur opstijven in de vriezer. Tijdens het opstijven kan je de chocoladelaagje maken die de buitenlaag van je truffels gaat vormen.

Benodigdheden voor de chocoladelaag:

• 100 ml gesmolten kokosolie
• 50 ml rauwe cacaopoeder
• 2 eetlepels ahornsiroop

Bereidingswijze voor de chocoladelaag:

Mix de ingrediënten tot een gladde saus. Prik met een cocktailprikker in een balletje en dip het in de chocoladesaus. Laat de chocolade opstijven in de koelkast en klaar zijn de mint truffels.
Of gebruik een reep pure chocola van 80% of meer. Deze kun je dan au bain Marie smelten en voor de rest werkt het hetzelfde :)

minttruffels

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *