Anijskoekjes

Simone Recepten 4 Reacties

Wij zijn hier in huis echt heel erg dol op de smaak van anijs. Wel vind ik het een beetje de smaak van de herfst en winter. Nu het steeds kouder word ben ik toch maar eens gaan experimenteren om een lekker koekje met anijskruiden te maken. Het resultaat zijn deze zachte koekjes die volgens mijn man wel iets weg hebben van taaitaai! Dit was trouwens de eerste keer dat ik aan het bakken was met drie kinderen in de keuken en geen man om te helpen. Een hele uitdaging, maar zoals je op de foto hieronder ziet is de jongste een echte chef in wording. Hij vond alles heel interssant en met zijn handjes deed hij precies na wat ik aan het doen was. Jong geleerd is oud gedaan!

Ingrediënten

100 gram kokosmeel
50 gram tapiocameel
40 gram palmsuiker
2 el anijspoeder
2 eieren (grote anders 3 kleine)
100 ml palm shortening (vloeibaar)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar. Voeg de eieren en palm shortening toe en roer tot een kruimelig deeg. Vorm balletjes en druk ze iets plat op de bakplaat. Bak ze in de oven voor 12-15 min. Elke oven is anders dus hou ze in de gaten dat ze niet te donker worden. Haal ze uit de oven en laat afkoelen. Het worden dus geen knapperige koekjes, maar door het afkoelen worden ze wel wat steviger. Het best bewaar je ze in een koektrommel op kamertemperatuur.

anijskoekjes 1 anijskoekjes 2 anijskoekjes 3

 

bekijk ook

Comments 4

 1. Astrid

  Het lijkt mij een heerlijk recept! Wij zijn hier ook dol op anijs.
  Toch een vraagje….waarmee kan de palmshortening vervangen worden?
  (Room)boter, kokosolie?
  Wat raad jij aan?

 2. Post
  Author
  Simone

  Kan allebei eigenlijk wel. Als je koemelk niet hoeft te vermijden zou ik persoonlijk voor roomboter gaan. Dat is namelijk de reden dat ik palm shortening gebruik, dit lijkt met bakken het meest op boter :)

 3. Pingback: 23 Heerlijke & gezonde recepten voor Sinterklaas - Speeltuin

 4. Pingback: 23 Heerlijke & gezonde recepten voor Sinterklaas - FoodQuotes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *