Salade Caprese

Simone Recepten Laat een reactie achter

Hebben jullie deze salade al wel eens een keer gegeten? Deze zomer is dit echt een soort van nieuwe verslaving geworden. Vroeger was ik nooit echt dol op mozzarella, maar nu ik de mozzarella van buffelmelk geprobeerd heb kan ik me dat niet meer voorstellen :)

Dus als je deze salade probeert raad ik je echt aan om mozzarella van buffelmelk te kopen ook als je wel tegen koemelkproducten kunt! Tweede wat echt onmisbaar is: een goede olijfolie. Een echte extra vergine olijfolie is wat duurder, maar geloof me het is het echt waard. Zelf vind ik het de lekkerste sladressing die er bestaat simpelweg een flinke scheut olijfolie en een snufje Himalaya zout.

Voor iedereen die nog niet bekent is met deze salade volgt hier mijn versie:

Ingrediënten

2 trostomaten
1 bol mozzarella
Handje vol basilicumblaadjes
2 el extra vergine olijfolie
Snufje zout

Bereidingswijze

Snij de tomaten en mozzarella in plakjes. Meng ze samen met de basilicumblaadjes door elkaar. Giet de olijfolie erover en bestrooi met het zout. Makkelijk toch? Blijft er meer tijd om uitgebreid te genieten van deze salade.

Tip

Tijdens het barbecue seizoen doet deze salade het ook erg goed met wat gegrilde plakjes aubergine of courgette erbij.

 

Salade Caprese Salade Caprese

 

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *