Chocolade avocado fudge

Simone Recepten Laat een reactie achter

Avocado en chocola, het lijkt wel alsof deze bijna bij elkaar horen. Denk maar eens aan deze chocolade bananenvla, de lekkere avocado koekjes van gister of zoals ik vandaag deel: chocolade fudge! Deze avocado fudge is gebaseerd op de versie van de bakparade alleen dan een zuivelvrije, geraffineerde suikervrije variant.

Benodigdheden

3 el palmolie
75-100 gram avocado
50 gram cacao
80 gram kokosbloesemsuiker
scheutje kokosmelk

fudge

Bereidingswijze

Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier. Smelt de palm olie langzaam in een pan of au bain marie. Stop alle ingredienten behalve de kokosmelk in een keukenmachine en laat deze draaien tot alles goed gemengd is. Voeg elke keer een klein scheutje kokosmelk toe totdat het mengsel nog romiger word maar niet te vloeibaar. Proef tussendoor even of het naar wens is. Zodra je tevreden bent schep je het mengsel in de beklede ovenschaal en strijk de bovenkant zo glad mogelijk. Zet de ovenschaal voor zeker 2 uur in de diepvries. Hierna kun je het in blokjes of figuurtjes snijden. Even op temperatuur laten komen en daarna lekker smullen!

fudge stapelfudge4

Bewaar de fudge (als je wat overhoudt) daarna in de koelkast om snel te kunnen snoepen of als je het lang wilt bewaren in de diepvries.

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *