piratenpannenkoeken met kaneel

Simone Recepten Laat een reactie achter

Deze week wil ik met jullie een aantal pannenkoek recepten delen. Pannenkoeken staan hier in huis regelmatig op tafel. Meestal voor de kinderen, maar vaak genoeg eten wij er ook wat van mee. Mijn favoriete melen zijn kastanje en amandelmeel, maar ook de bakbananenpannenkoeken zijn hier erg geliefd. Meestal maak ik kleine pannenkoekjes omdat deze gewoon veel makkelijker om te draaien zijn en meenemen is ook erg handig in klein formaat. Maar afwisseling houdt het leuk en daarom hadden mijn dochter en ik deze keer grote pannenkoeken gemaakt. Bij ons thuis omgedoopt tot piratenpannenkoeken sinds onze oudste zoon een keer met oma op de piratenboot pannenkoeken heeft gegeten. Door de zoete smaak van het kastanjemeel en de kaneel vind ik het zelf niet nodig nog een zoetstof toe te voegen, maar je kunt dit naar eigen smaak aanpassen natuurlijk.

pannenkoeken

Benodigdheden

100 gram kastanjemeel
100 ml water
100 ml kokosmelk
2 eieren
1-2 el kaneel
snufje zout

Bereidingswijze

Mix de eieren met de melk en het water goed door elkaar en voeg hier beetje bij beetje de meel bij. Mix als laatst nog de kaneel en zout erdoor. Verhit een beetje kokosolie in een platte pan en bak hierin de pannenkoeken. Ze zijn al lekker om zo te eten, maar je kunt ze ook nog beleggen met fruit en/of kokosslagroom.

 

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *