kip-kerrie salade

Simone Recepten Laat een reactie achter

 

Mijn man vind het fijn om in de avond als de kinderen in bed liggen nog wat te eten. Een gewoonte die lastig te veranderen is ;) Dit weet ik omdat ik een tijd gelegen eigenlijk elke avond wel meedeed :) Sinds ik beter ben gaan eten (lees meer) overdag, heb ik daar in de avond eigenlijk geen behoefte meer aan. Soms eet ik nog een appel of wat nootjes, maar meestal drink ik gewoon alleen wat. Er zijn natuurlijk ook wel eens uitzonderingen, dan eet ik ineens heel veel ;)
Wat er dan gegeten word? Heel verschillend, maar de crackers met beleg komen toch wel regelmatig voor. Sinds ik op de e-nummers ben gaan letten, worden er ook door mijn man veel producten omgedraaid zodat hij naar de ingrediëntenlijst kan kijken. Zo koopt hij geen kip-kerrie salade meer terwijl hij daar dol op is. Vandaag hebben we daarom een geslaagde poging gedaan om het zelf te maken. Denk dat ik vanavond ook maar weer eens wat mee-eet :)

camera 116
benodigdheden

1 kipfilet
2 el kerriepoeder
6 el mayonaise (zelfgemaakt of 1 die aan je eigen wensen voldoet)
peper & zout naar smaak

bereidingswijze

Kook de kipfilet tot hij gaar is. Af laten koelen en in kleine stukjes snijden. De mayonaise mengen met de kruiden. Dan de kip erdoor roeren. Je kunt altijd meer mayonaise en kruiden toevoegen als het nog niet echt ‘smeerbaar’ is. Volgende keer gaan we er eens ananas aan toe voegen voor een fris accent.

 

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *